28. joulukuuta 2013

PiparkakkuJäädyke

Tämä jouluinen jälkiruoka on ollut parina vuonna meidän joulupöydässä. Tämä jäätelömäinen jälkiruoka sulattaa pahemmankin jouluähkyn ;) Jäädyke on yksinkertainen valmistaa ja sen voi kätevästi valmistaa viikkoa ennen joulua pakkaseen. 



0,5l kuohukermaa
2dl maitoa
1 1/2dl sokeria
6 keltuaista
12 piparkakkua murskattuna

Sekoita keltuaiset ja sokeri kattilassa, kaada joukkoon kuuma maito. 
Saosta varovasti kattilassa kypsäksi. Jäähdytä seos ja sekoita joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Nostele joukkoon piparkakkurouhe. Kaada seos kelmutettuun vuokaan ja laita vuoka pakkaseen. 
Anna jäätyä mieluiten yön yli. Jäädykkeen voi tehdä myös viikkoa aiemmin.
Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle hieman ennen tarjoilua, koristele piparkakkurouheella,

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti