8. joulukuuta 2013

Piparit

Tämän pipari-reseptin näin Mitä tänään syötäisiin- ohjelmassa ja näistä tulikin todella maukkaita pipareita. Kiva idea koristella piparit suklaalla, lisäksi valmistin myös tomusokerista sokerikuorrutteen.

 Piparit
(n. 70 kpl)


125g voita
1dl sokeria
3/4dl siirappia
2tl kanelia
1 1/2tl jauhettua pomeranssin kuorta
1/2tl jauhettua neilikkaa
1/2tl jauhettua maustepippuria
1 kananmuna
4- 4 1/2dl jauhoja
1tl ruokasoodaa

Koristeluun

valkosuklaata, tummaa suklaata 

Vaaleanpunainen sokerikuorrute

1dl tomusokeria
n. 2tl punaista mehua tai esimerkiksi itse tehdyn puolukkahillon nestettä


Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi ja mausteseos joukkoon ja kiehauta seos. Sekoita kevyesti, välttäen turhaa sekoittamista. (Jotta pipareista tulee rapeita.) Jäähdytä seos. Lisää jäähdytettyyn seokseen kananmuna ja jauhot, sekoita varovasti. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina n. 3mm:n paksuiseksi ja painele piparimuoteilla piparit. 
Paista piparit 200 asteessa 5-8 minuuttia.

Sulata suklaat ja laita pursotinpusseihin. Valmista sokerikuorrute: lisää tomusokeriin hiljalleen nestettä, kunnes seos on riittävän paksua. Jos kuorrutteesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria ja päinvastoin. (Kuorrutteesta saat erinvärisen käyttäen esimerkiksi mustikan
tai punajuuren lientä. Myös elintarvike pastavärit käy.)



Koristele jäähtyneet piparit ja raasta päälle valkosuklaata.


-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti