24. helmikuuta 2014

Vaaleat mokkapalat

Mokkapalojen makuun ei kyllästy koskaan, sen kuorrute on niin hyvää yhdistettynä pehmeään pohjaan. Tällä kertaa leivoin tummien mokkapalojen sijaan vaaleita mokkapaloja. Oikeastaan pidän näiden vaaleiden mausta enemmän kuin tummien.

Vaaleat mokkapalat
(uunipellillinen/24 palaa)


4 kananmunaa
2 1/2dl sokeria
200g voita tai leivontamargariinia
2dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Kuorrute

80g voita
4-5rkl vahvaa kahvia
4dl tomusokeria

Pinnalle: strösseleitä tai nonparelleja

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi maidon joukkoon. Ja yhdistä kuiva-aineet. Sekoita vaahdon joukkoon kuiva-aineet ja muna-voiseos, kääntele varovasti sekaisin.
Kaada taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita kahvi joukkoon. Sihtaa tomusokeri siivilän läpi joukkoon ja sekoita. (voi-kahviseoksen tulee olla lämmintä sekoittaessa tomusokerin joukkoon.) Kaada kuorrute hieman jäähtyneet pohjan päälle. Levitä tarvittaessa reunoilla ja koristele nonparelleilla tai strösseleillä. Anna kuorrutteen jähmettyä. 

Näitä sitten kahvin kera niin maanantai on pelastettu :)

-HouseWife

2 kommenttia: