28. joulukuuta 2013

MarianneKakku

Tämä kahvikakku on erinomainen vaihtelu perinteisiin kahvikakkuihin ja sopii mielestäni hyvin joulun aikaan.

MarianneKakku
(Sydänkakkuvuoka)


200g margariinia tai voita
2 1/2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl kakaojauhetta
100g mariannerouhetta
1dl kermaa

Voitele ja jauhota n. 1 1/2 litran kakkuvuoka /( sydänkakkuvuoka). 
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kuiva-aineet ja mariannerouhe keskenään, lisää taikinan joukkoon ja lisää lopuksi neste. 
Levitä taikina tasaisesti kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla vajaan tunnin ajan. Kokeile kakkutikulla kakun kypsyys. Anna jäähtyä ennen kumoamista. 

-HouseWife

1 kommentti:

  1. Kahvikakun ystävänä, näyttää niin herkulliselta...ja kahvikakun muoto on kaunis.

    VastaaPoista