22. joulukuuta 2013

Vanilja-Luumukolmiot

En enää muista missä näiden ohjeen näin, koska siitä on niin monta vuotta. Mutta näitä "torttuja" on mukava tehdä siinä vaiheessa, kun perinteisiä torttuja on tullut syötyä jo useampi. Vaniljarahka sopii hyvin luumumarmeladin kanssa yhteen. Rahkoista löytyy pari jouluista rahkamakua (rommi-rusina ja piparkakku) ja niitä voisikin testata vaniljarahkan tilalle, luulen, että sopisi hyvin.

Vanilja-Luumukolmiot
(20kpl)


1pkt (500g) torttutaikinalevyjä

1prk vaniljarahkaa (Valio)

1/2 prk luumumarmeladia

1 kananmuna
sokeria

Anna torttutaikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä n. puoli tuntia. Leikkaa taikinapyörällä levyt puoliksi ja sitten vielä puoliksi (kolmion muotoisiksi). Lusikoi vaniljarahkaa kolmion keskelle ja luumumarmeladia vaniljarahkan päälle. Voitele kolmion kärjet kananmunalla ja ripottele hieman sokeria päälle. 
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 12-15 minuuttia. 

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti