1. helmikuuta 2014

Kreikkalaiset jauhelihapihvit & Tsatsiki

Välillä perinteinen arkiruoka tökkii ja ruokaan kaipaa pientä twistiä. Ajattelin lisäillä blogiini myös hieman enemmän ideoita arjen maukkaista ruoista. Blogissa saatat nähdä myös perinteisiä arkiruokia, mutta enemmänkin arkiruokia pienellä twistillä. Tässä jauhelihapihvit, jotka ovat saaneet lisämakua salaattijuustosta ja basilikasta. Näitä tarjoiltiin uunikasvisten ja tsatsikin kera. Mielestäni tsatsiki (kreikkalainen jogurttikastike) sopii erinomaisesti jauhelihapihvien tai -pullien kanssa. Tästä linkistä löytyy tsatsikini ohje. Ja täältä löytyy uunikasvisten ohje. Tällä kertaa uuniskasvikset tehtiin peruna-porkkana-paprika-sipuli-yhdistelmällä. 

Kreikkalaiset jauhelihapihvit
(12-14kpl)


800g naudanjauhelihaa / naudanpaisti jauhelihaa
2prk kermaviiliä 
1dl ruiskorppujauhoja 
2 munaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2tl suolaa
2tl pippuria
1/2 dl basilikanlehtiä 
100g salaattijuustoa

Sekoita kermaviili ja korppujauhot, anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää jauheliha, 
silputut sipulit, muna ja mausteet, sekoita hyvin. Sekoita viimeisenä kevyesti 
joukkoon silputut basilikanlehdet ja hieman käsillä muserretut salaattijuustot. 
Muotoile taikinasta pihvejä ja paista pihvit pannulla kypsiksi tai 
uunissa 225 asteessa 20- 30 minuuttiin. Riippuen pihvien koosta.

Tarjoile pihvit uunikasvisten/perunoiden ja tsatsikin kera.

-HouseWife


2 kommenttia: