9. joulukuuta 2013

KasvisPiirakka

Piirakat ovat nopeasti valmistuvia iltapaloja tai hyviä tarjottavia illanistujaisiin ja erilaisiin juhliin. Täytteissä voi yhdistellä makuja moneen makuun. Itse tykkään käyttää piirakassa kermaviilin lisäksi myös tuorejustoa. Piirakan kanssa sopii mainiosti raikas salaatti tai tuoreet kirsikkatomaatit kera basilikan tai rucolan.

Kasvispiirakka
(26-28cm pyöreä piirakkavuoka)


1pkt piirakkapohjaa

1 iso paprika
1 punasipuli
1 saloottisipuli
1 valkosipulinkynsi
pala purjoa
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

100g yrtti-pippurituorejuustoa
1prk kermaviiliä
1 kananmuna

80g emmental-juustoraastetta

Koristeeksi
Kirsikkatomaatteja 
Basilikaa
Pilko kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä/rypsiöljyssä, lisää hunaja ja mausteet. 
Taputtele piirakkapohja vuokaan reunoja myöten (käytä tarvittaessa jauhoja apuna).
Levitä kasvisseos tasaisesti pohjalle. Notkista tuorejuusto, lisää kermaviili ja kananmuna. 
Levitä seos kasvisten päälle ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. 
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, n. 30-40 minuuttia tai kunnes piirakka
on kypsä ja saanut väriä.
Koristele piirakka kirsikkatomaatin puolikkailla ja basilinkanlehdillä.

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti