8. syyskuuta 2015

Suolaiset tarjottavat

Tytön 3-vuotissyntymäpäivillä suolaisina tarjottavina oli Pororullat ja Lohikranssi. 

Pororullat ovat pieiniä maukkaita suolaisia suupaloja, mitkä sopivat mielestäni erinomaisesti mm. syntymäpäiville, illanistujaisiin ja valmistujaisiin. Ne ovat myös todella nopeita ja helppoja tehdä. Edellisenä päivänä voit valmistaa täytteen, täyttää tortillat ja rullata tiukasti, laitat rullat tiiviisti suojattuun astiaan yöksi jääkaappiin ja seuraavana päivänä leikkaat sopivan kokoisiksi paloiksi. Valmista!

Lohikranssi on sämpylätyyppinen taikina ja täytteenä kylmäsavulohta, parsakaalia ja tuorejuustoa. Yksinkertaista, maukasta ja vähän ruokaisampaa suolaista tarjottavaa.


Pororullat 
(n. 50kpl)

125g piparjuurituorejuustoa
300g ranskankermaa
100g poron kylmäsavupaistia
1/2tl mustapippuria
1 suolakurkku / 150g kurkkua
nippu jääsalaattia (n. 1/2 pss)
10kpl tortillaa

koristeeksi: cocktailtikkuja, oliiveja, (herneenversoja)

Valmista täyte. Leikkaa poron leikkeleet pieniksi kuutioiksi. Pilko kurkku kuutioiksi ja silppua jääsalaattia. Sekoita ainekset yhteen ja mausta mustapippurilla. Levitä täytettä tortillan päälle tasaisesti, jätä alareunasta 2cm täyttämättä. Rullaa tortilla ja leikkaa sopiviksi paloiksi (esimerksiksi viiteen osaan).

Lohikranssi
(12-14 kpl)

25g hiivaa
3dl maitoa
1ps (80g) perunahiutaleita
1tl suolaa
n. 5dl kauraisia sämpyläjauhoja
100g voita

Täyte
150g kylmäsavulohta
1 pieni nippu parsakaalia (esikeitetyt ja valutetut)
100g ruohosipuli tuorejuustoa (muukin käy)

Pinnalle: maitoa ja seesaminsiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon perunahiutaleet ja suola. Lisää jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikina pehmeäksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa jauhoitetulla pyödällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi, vajaan sentin paksuiseksi. Levitä päälle tuorejuusto, lohiviipaleet ja esikeitetyt sekä hyvin valutetut parskakaalinpalat. 

Kääri levy rullalle ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Muotoile kranssin muotoon niin, että toinen rullan päästä menee toisen sisään. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia, sivele pintaan maitoa ja seesaminsiemeniä. Tee kevyet viillot puolesta välin kranssia reunaan saakka, tasaisin välein. Paista kranssia 175 asteessa uunin keskitasossa 30-40 minuuttia. 

-HouseWife


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti