3. elokuuta 2013

Sitruuna-Valkosuklaakakku

Tämä kuivakakku on yksi lemppareistani, niin hyvää. Ohje on Dansukkerilta, muuttaen ohjetta hieman; sitruunan määrää suuremmaksi ja koristeluun käytin valkosuklaata.

Sitruuna-Valkosuklaakakku



200g leivontamargariinia
2dl ruokosokeria/sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhjoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 sitruunan raaste 
1/2 sitruunan mehu
100g valkosuklaata

Koristeluun: n.50g sulatettua valkosuklaata

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja suklaarouhe. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kuiva-aineet, sitruunan kuori ja mehu. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan (1 1/2l). Paista kakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. 
Sulata valkosuklaa ja koristele hieman jäähtyneen kakun päälle. 

-HouseWife


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti