8. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka

Mustikat on nyt kerätty, tosin tämän vuoden mustikkasaldo jäi melko pieneksi, mutta kyllä niistä yhden mustikkapiirakan leipoi ja talveksikin jäi vielä syötävää. Tämä mustikkapiirakan resepti on yläasteen kotitaloustuntien aikainen, mutta silloin jo todettu hyväksi. 

Helppo, nopea ja maukas. Ei tarvitse vatkailla koneilla riittää kun sekoittaa vain kaikki ainekset keskenään. Voit käyttää mustikoiden sijaan vaikka vadelmia tai käyttää molempia marjoja.


Mustikkapiirakka


2 1/2dl vehnäjauhoja
 1 1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
1prk kermaviiliä
1/2dl juoksevaa/
sulatettua margariinia
1 kananmuna

1 1/2-2 dl mustikoita
1tl perunajauhoja

Voitele ja jauhoita piirakkavuoka (24-26cm).
Sekoita kulhoon kuiva-aineet ja sokeri, lisää joukkoon kevyesti sekoittaen kermaviili,
 juokseva/sulatettu margariini ja kananmuna. Levitä taikina vuokaan ja ripottele marjat päälle. Jos käytät mustikoita, pyöräytä ne noin teelusikallisessa perunajauhoja ennen piirakkaan laittamista. Ripottele marjojen päälle hieman sokeria ja paista uunissa 225 asteessa, noin 25-30 minuuttia tai
 kunhan piirakka saa kauniin ruskean värin pintaan.


Tarjoile vaniljakastikkeen, -vaahdon tai -jäätelön kera!


Metsästä löytyi myös kauniin lilan värisiä kanervia, joita keräsin maljakollisen.



-HouseWife


2 kommenttia: