Suolaisia vohveleita lohitäytteellä, sopii hyvin mielestäni kesäaikaan. Vohveleiden täytteeksi soveltuu hyvin myös kasvis, liha tai katkarapu.
Vohveleiden ohjeen löysin Valion sivuilta, mutta korvasin puolet jauhojen määrästä spelttijauhoilla. Ohjeessa maidon sijaan laitettiin kermaviiliä, mikä saikin minut tekemään tällä ohjeella, koska näin vohvelit sopivat myös meidän pienimmällekkin, joka vasta totuttelee maitotuotteisiin.
Savulohi-Vohveli
Vohvelit
(8-9kpl)
2prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
1dl spelttijauhoja
ripaus suolaa
1/2dl juoksevaa margariinia
Riko kananmunien rakenne rikki kermaviiliin sekoitettuna. Lisää jauhot, suola ja
juokseva margariini. Vatkaa ainekset sekaisin ja anna turvota vähintään 15 minuuttia.
Paista vohvelit vohveliraudassa, voitele vohvelirauta juoksevalla margariinilla.
Savulohitäyte
1prk kermaviiliä
1dl raejuustoa
n. 1/2dl tillisilppua
puolikas kevätsipuli
1tl sitruunamehua
1tl hunajaa
1/2 suolakurkku
suolaa
pippuria
150-200g savulohta
Sekoita kermaviilin joukkoon raejuusto, tillisilppu ja mausteet. Kuutioi suolakurkku,
pilko kevätsipuli hienoksi kuutioksi ja silppua sipulinvartta.
Lisää sipulit ja suolakurkku massan joukkoon.
Laita hetkeksi kylmään maustumaan.
Tarjoile täytettä vastavalmistuneiden vohveleiden kera.
-HouseWife
Oi että näyttää todella hyvältä:P Itse kun olen niin lohen ystävä. Tosi herkullisen näköistä että melkein joutuisi poikkeamaan omasta "tiukasta" ruokavaliosta:D
VastaaPoistaVälillä pitääkin herkutella, että eikun vaan kokeilemaan reseptiä ;)
VastaaPoista