12. elokuuta 2013

Savulohi-Vohvelit

Suolaisia vohveleita lohitäytteellä, sopii hyvin mielestäni kesäaikaan. Vohveleiden täytteeksi soveltuu hyvin myös kasvis, liha tai katkarapu.

Vohveleiden ohjeen löysin Valion sivuilta, mutta korvasin puolet jauhojen määrästä spelttijauhoilla. Ohjeessa maidon sijaan laitettiin kermaviiliä, mikä saikin minut tekemään tällä ohjeella, koska näin vohvelit sopivat myös meidän pienimmällekkin, joka vasta totuttelee maitotuotteisiin.

Savulohi-Vohveli



Vohvelit
(8-9kpl)

2prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
1dl spelttijauhoja
ripaus suolaa
1/2dl juoksevaa margariinia

Riko kananmunien rakenne rikki kermaviiliin sekoitettuna. Lisää jauhot, suola ja
 juokseva margariini. Vatkaa ainekset sekaisin ja anna turvota vähintään 15 minuuttia. 
Paista vohvelit vohveliraudassa, voitele vohvelirauta juoksevalla margariinilla. 



Savulohitäyte

1prk kermaviiliä
1dl raejuustoa
n. 1/2dl tillisilppua
puolikas kevätsipuli
1tl sitruunamehua
1tl hunajaa
1/2 suolakurkku
suolaa
pippuria

150-200g savulohta


Sekoita kermaviilin joukkoon raejuusto, tillisilppu ja mausteet. Kuutioi suolakurkku, 
pilko kevätsipuli hienoksi kuutioksi ja silppua sipulinvartta.
 Lisää sipulit ja suolakurkku massan joukkoon. 
Laita hetkeksi kylmään maustumaan.

Tarjoile täytettä vastavalmistuneiden vohveleiden kera. 

-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Oi että näyttää todella hyvältä:P Itse kun olen niin lohen ystävä. Tosi herkullisen näköistä että melkein joutuisi poikkeamaan omasta "tiukasta" ruokavaliosta:D

    VastaaPoista
  2. Välillä pitääkin herkutella, että eikun vaan kokeilemaan reseptiä ;)

    VastaaPoista