29. heinäkuuta 2013

Sokerikakkupohja

Sokerikakkupohjan yksinkertaisuus on siinä, että kananmunien, sokerin ja jauhojen määrä on sama. Vehnäjauhojen määrä on 50-75% ja loput perunajauhoja. Tätä pohjaa käytin Mansikka-Kermakakussa. Kanamunien määrä kertoo kakun koon eli ohje on helposti muunneltavissa suuremmaksi munien määrää lisäämällä.

Sokerikakkupohja
(20cm vuoka)



4 Kananmunaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
1tl Leivinjauhetta

Voitele ja jauhoita (korppujauho/vehnäjauho) vuoka. Mittaa huoneenlämpöiset ainekset samankokoisiin laseihin. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon perunajauhojen osuus ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja kääntele ne taikinan joukkoon varovasti puhtain käsin. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. (Tarkista kakunkypsyys kakkutikulla tai hammastikkukin käy). Anna pohjan jäähtyä vuoassa hyvin ennen sen irroittamista.

Kostutusmäärä tämän kokoiseen kakkupohjaan on 1 1/2- 2dl.

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti