20. elokuuta 2013

Rouheiset Sämpylät

Nämä sämpylät on tuunattu ylijääneestä kasvissosekeitosta, jonka yleensä käytän sämpylätaikinaan. Mielestäni se antaa sämpylöihin maukkautta ja väriä, rouheutta sämpylöihin tuli sämpyläjauhoista.

Rouheiset Sämpylät
(n.16 kpl)


3dl vettä
2dl kasvissosekeittoa 
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl siirappia
10-12dl sämpyläjauhoja
1/2dl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

(voiteluun: maitoa)
(päälle: kaurahiutaleita tai -leseitä)

Lämmitä vesi ja kasvissosekeitto 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja pariin desiin jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa loppuvaiheessa joukkoon juokseva margariini tai öljy ja loput jauhoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pitkä pötkö, jaa se 16 osaan ja pöyrittele sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä vielä pellin päällä noin puoli tuntia. Voitele sämpylät halutessa maidolla ja ripottele päälle kaurahiutaleita tai -leseitä.
 Paista uunissa 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Pyörittele sämpylöistä vaihtelun vuoksi soikean muotoisia!

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti