26. elokuuta 2013

CakePops

Cakepopsit eli kakkutikkarit ovat hyviä ja pieniä makeita tarjottavia. Ne on valmistettu kakkupohjasta, kuorrutetaan suklaalla ja koristeluun käytetään esim. nonparelleja, strösseleitä tai suklaata. Niiden koristelussa voi käyttää mielikuvitusta ja teemojen mukaisia värejä tai kuviointia. Tarjosin näitä cakepopseja tyttömme 1.vuotissyntymäpäiväjuhlilla, joita viikonloppuna vietettiin. Valmistin näitä ensimmäistä kertaa, mutta olivat kyllä niin hyviä, nopeita ja helppoja, että varmasti teen toistekin. 

Ohjeen löysin näihin tältä Liv:in sivustolta, Kakkutikkarit. Kuorrutin osan kakkutikkareista maraboun appelsiinikrokanttisuklaalla. Niiden koostumus jäi hieman paakkuiseksi krokanteiden vuoksi, mutta makua se ei haitannut. 

CakePops
20-25 kpl


2 1/2dl sokeria
2dl vehnäjauhjoja
1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
150g voita (margariinikin käy)
2 kananmunaa

paiston jälkeen: 200g appelsiinin makuista tuorejuustoa 
(jokin muu makukin käy (sitruuna tai mango) tai ihan maustamaton tuorejuusto)

kuorrutus: valkosuklaata ja appelsiinikrokanttisuklaata

koristelu: nonparelleja

Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää sulatettu voi ja kananmunat joukkoon, sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. lasagnevuoka). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Kun pohja on jäähtynyt, murenna se kulhoon ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. 
Pyöritä taikinasta tasakokoisia palloja ja laita jääkaappiin viilenemään. Sulata suklaat, laita kakkupallot tikkuihin ja kasta suklaassa. Koristele nonparelleilla. Nosta tikkarit jääkaappiin jähmettymään. 

Käytin leivontalehdestä saatua pahvista tarjoilualustaa, johon tein tikun kokoiset reiät. (Cakepopseille tarkoitettuja tarjoilualustoja ja tikkaritikkuja on ostettavissa leivontatarvikeliikkeistä).

-HouseWife



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti