Kakun koristeluun on käytetty orvokkeja.
Kostutus: n.2dl maitoa + n. 2tl vaniljasokeria
Täyte: n.2 dl omena-lakkahilloa + 1dl vatkattua vispikermaa
Kinuskikuorrutus: 2dl kuohukermaa + 2dl fariinisokeria
Kermapursotus: n.3 dl vispikermaa + 2rkl tomusokeria
Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakku vaniljamaidolla, laita omena-lakkahilloa ja kermaa väliin. Laita tuorekelmua kakun
ympärille ja laita kakku kylmään siksi aikaa, kun valmistat kinuskin.
Kinuskin valmistus: Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpöä keskitasolle. Keitä kinuskia välillä sekoittaen 15-20 minuuttia. Kinuskin tulee kiehua koko ajan, mutta hiljalleen.
Vatkaa tässä välissä kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa sokeri.
Kokeile kinuskinvalmius niin, että tiputat pienen tipan kylmään vesilasiin ja kaada vesi pois.
Kinuski on valmista kun se jää lasin pohjaan nokareeksi.
Kaada kinuski kakun päälle, levitä lastalla tasaisesti.
Pursota kermavaahto reunoille.
Koristele kakku orvokeilla.
-HouseWife
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti