27. elokuuta 2013

PuolukkaMuffinit

Kesä ja syksy on siitä syystä ihanaa aikaa, että saa tuoreita, kotimaisia ja mikä parasta, itse keräämiä marjoja. Tällä kertaa metsästä lähti mukaan puolukoita, joista tein muffinsseja. 


Maidon sijaan laitoin  taikinaan vaniljajogurttia ja päälle hieman rapeutta muffinit sai mysleistä. Muffinsseihin tuli ihanan pehmyt rakenne eikä maustakaan tullut liian makea vaikka vaniljajogurtti itsessään onkin melko makeaa. Vaniljajogurtin sijaan voi käyttää maustamatonta jogurttia. Usein muffinssit ovat jo seuraavana päivänä hieman kovia, mutta näiden pehmeys säilyi seuraavaankin päivään ja mielestäni maku vain parani :)


PuolukkaMuffinit
12 kpl (isoja) 


3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
3dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
75g margariinia
1dl vanilja-/ maustamatonta jogurttia
2dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita

päälle: n. 1dl myslejä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sulata margariini. Sekoita vaahtoon  kevyesti käännellen vuorotellen kuiva-aineita, sulatettua margariinia ja jogurttia. Sekoita joukkoon lopuksi puolukat. Jaa taikina muffinivuokiin.
 Ripottele päälle myslejä. 
Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 15-18 minuuttia. 



-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Rakas: Kanat munii kananmunia. ;) Ihana ja inspiroiva blogi! Kirjoittelun iloa ja ihanaa syksyä! Toivottelee äikän ope -wannabe

    VastaaPoista
  2. Heheh, onneksi joku lukija oikolukee nää miun kirjotusvirheet ;)

    VastaaPoista