6. syyskuuta 2014

Omenaviinerit

Itse tehdyt viinerit syntyvät helposti valmis voi-tai lehtitaikinalevyistä ja soseesta, hillosta tai marmeladista. Näihin omenaisiin viinereihin käytin itse tehtyä omenasosetta ja päällisen koristelin hasselpähkinärouheella. Ohjetta voi soveltaa käyttämällä mitä tahansa marja- tai hedelmäsosetta/hilloa/marmeladia.



Omenaviinerit
10kpl

1pkt (500g) voitaikinaa
n. 3dl omenasosetta 
tai jotain muuta marja-tai hedelmäsosetta/hilloa/marmeladia

hasselpähkinärouhetta/(mantelirouhetta)
kananmunaa

Anna voitakinalevyjen sulaa huoneenlämmössä niin, että saat leikattua ne puoliksi helposti ja pystyt kääntämään taikinaa. (Liian sulaneesta voitaikinasta ei tule 
niin lehteviä viinereitä eli on parempi, että voitaikinat ovat ns. jääkaappikylmiä. 
Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi. Levitä sosetta toiselle puolelle neliötä, käännä sivut vastakkain ja painele tiukasti kiinni. Tee neljä viiltoa veitsellä viinerin puoleen väliin asti , vastakkaiselle puolelle liitoskohtaa. Voitele viinerit kananmunalla, ripottele päälle hasselpähkirouhetta (mantelirouhekin käy). Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes viinerit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin pintaan.



-HouseWife

1 kommentti: