3. heinäkuuta 2014

Nopeat ruutusämpylät

Viileän ja sateisen kesäpäivän iloksi leivoin näitä herkullisia ruutusämpylöitä. Tämä ohje on todella helppo, nopea ja tällä reseptillä välttyy sämpylöiden pyörittelyltä.

Nopeat ruutusämpylät
(yksi reunapellillinen, 38cmx25cm)



6 dl vettä
2dl kaurahiutaleita
1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
1rkl hunajaa
0,5dl juoksevaa margariinia/sulatettua margariinia
6dl 3-viljan sämpyläjauhoja (vehnä, ruis ja kauraseos)
3 dl vehnäjauhoja


Sekoita 42 asteiseen veteen kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola, hunaja ja margariini. 
Lisää jauhoja koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Taikina jää melko löysäksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia. Voitele varovasti maidolla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. 



Jokohan se kesä alkaisi tulla takaisin?

 -HouseWife

1 kommentti:

  1. Pitää tehdä joku päivä, en ole koskaan tehnyt...

    VastaaPoista