28. heinäkuuta 2014

Mustikkainen Britakakku

Suussa sulavan britakakun täyte on mustikkainen ja suklainen. Britakakun marenkipäällinen on niin suussa sulava ja herkullinen, yhdistettynä kauden marjoihin. Marjoina voi käyttää mitä vain. Britakakkuhan tunnetaan yleisimmin kesäisenä kakkuna, jonka täytteinä ovat mansikat. 


Britakakku
(10 annosta)

125g margariinia
1dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenki

2 valkuaista
1 1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl mantelilastuja

Täyte

2dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
2rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl kakaojauhetta

Mustikoita

Valmista ensin pohja. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää kuiva-aineet vaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
Esipaista pohja, laita uuniin 180 asteeseen 10 minuutiksi.

Valmista sillä välin marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi,
 lisää sokerit loppuvaiheessa pienissä erissä. (Vaahto on valmista kun voit kallistaa kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy valumatta.) Levitä marenki pohjan päälle tasaisesti ja ripottele päälle mantelilastuja. Laita vielä takaisin uuniin 180 asteeseen 15 minuutiksi tai kunnes päällinen on kullanruskea.
Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat ja täytät.

Lisää kermaan muut ainekset ja vatkaa vaahdoksi. 

Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua.

Leikkaa pohja puoliksi. Laita täyte toisen pohjan päälle,
 ripottele reilusti mustikoita päälle ja aseta toinen pohja täytteen päälle. 


-HouseWife


2 kommenttia: