21. heinäkuuta 2013

Porkkana-Grahamsämpylät

Tänään iltapalalla ihania uunituoreita sämpylöitä, kera kylmän maidon. Tykkään tehdä sämpylät muuhun kuin pelkkään vehnäjauhoon. Mukana on yleensä kahta erilaista jauhoa tai jauhojen lisäki jotain leseitä. Ne tuovat minusta sämpylöihin hyvin makua. Tänään tälläinen jauhoyhdistelmä.


Porkkana-Grahamsämpylät

18kpl (isoja sämpylöitä)


1/2 l Vettä
1ps (11g) Kuivahiivaa
2tl Suolaa
1rkl Siirappia
2-3 Porkkanaa
3dl Graham täysjyvävehnäjauhoja
8-9dl Sämpyläjauhoja
1/2dl Öljyä / Juoksevaa margariinia

Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään grahamjauhoja ja lisää veteen.
Lisää siirappi, suola ja porkkanaraaste sekä loput grahamjauhoista. Alusta taikinaan vähitellen sämpyläjauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinan alla n. puoli tuntia/kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta iso pötkö ja leikkaa se noin 18 palaan. Pyörittele sämpylöiksi ja laita pellille kohoamaan hyvin liinan alle. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. 

-HouseWife




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti