Siskoni valmistujaisiin suolaiseksi tarjottavaksi tehtiin "Salaattibaari". "Salaattibaari" on samalla tyylillä tehty kuin aiemmin ollut "kokoa oma salaattisi" -tarjoilu, mutta tämän illan juhliin tehtiin hieman fiinimpi tarjoilu ja tarjolla oli myös pari täyttävämpää salaattia pastasta.
Salaattitarjoilun helpottava tekijä on se, että suurin osa tarjottavista voidaan ja pitääkin tehdä edellisenä päivänä eikä juhlapäivälle jää muuta kuin esillelaitto ja koristelu. Astiatkin tarjottaville on kätevä laittaa edellisenä päivänä valmiiksi (mitä vähemmän tekemistä juhlapäivänä sen parempi, aina se "kiire" tulee ;) ). Vihreäsalaatti ja Tomaatti-Mozzarella-Basilikasalaatti ovat ainoat mitkä on parempi tehdä samana päivän ja tietenkin Focaccian paistaminen.
Nimikyltit tarjottaville on helppo tehdä pahvista ja valkoisesta paperista.
Näin vieraat tietävät mitä syövät ja voivat välttää allergisoivat ruoat :)
"Salaattibaari"
Vihreäsalaattia (jääsalaattia+salaattisekoitusta)
Kasvis-Pastasalaattia
Kirsikkatomaatti-Mozzarella-Basilikasalaattia
Yrttimarinoituja herkkusieniä
Yrttimarinoituja oliiveja
Kalamiehen viettelys (Lämminsavulohesta tehty tahna)
Italiansalaattia
(Ohje on valion sivuilta: Italiansalaatti)
Lihapullia
Ruohosipuli-Kermaviilikastiketta
Valkosipuliöljyä
Tuorejuustoja
~
Ohjeita marinoiduille sienille ja oliiveille tulossa myöhemmin.
Onnea Valmistuville!
-HouseWife
Oli aivan mahtava tarjoilu!
VastaaPoista