Äitienpäivän kunniaksi leivoin herkullisen minttusuklaakakun. Kakkupohjat ovat browniekeksipohjia ja täytteenä on minttusuklaamoussea. Pakko oli ostaa jo mansikoita vaikka ei vielä saanut kotimaisia, mutta niitä siis koristeeksi. Sopivan rapsakat keksipohjat sopivat tosi hyvin tämän tyyppiseen kakkuun, missä kakku vain kootaan.
Minttusuklaakakku
Browniepohjat
(4kpl)
100g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
3rkl voita
3 kananmunaa
3dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Sulata suklaat ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä sen aikaa, kun vatkaat munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vaahdon joukkoon. Lopuksi lisää sulatettu suklaa. Kääntele varovasti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota neljä samankokoista kakkupohjaa (n.22-24cm). Paista kakkupohjat 175 asteessa, 10-13 minuuttia. (Pohjat joutuu paistamaan kahdessa erässä, jos on tavallinen uuni.)
Minttusuklaatäyte
4dl kermaa
1rkl tomusokeria
80g maitosuklaata
1prk Jacky- minttusuklaa vanukas
100g minttukrokanttisuklaata
Sulata maitosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri. Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää kermavaahtoon sulatettu maitosuklaa, minttuvanukas ja rouhitut minttusuklaat.
Kokoa kakku neljään kerrokseen. Koristele mansikoilla ja raasta vielä minttusuklaata päälle.
Hyvää Äitienpäivää!
-HouseWife
Ihana mansikkakakku ja ruusut maljakossa....olen aina tykännyt ruusuista, kun saisi ruusutarhan.
VastaaPoistaRuusut ovat kauniita!
Poista