29. toukokuuta 2014

Burgundinpata

Burgundinpata on yksi herkullisimmista padoista mitä tiedän. Sen esivalmistaminen ei vie kauaa aikaa, mutta hauduttaminen sitäkin kauemmin, mutta se on odottamisen arvoista. Tämä pata ei ole mikään nopea arkiruoka, mutta sopii erinomaisesti viikonlopulle tai pyhäpäiville.



Burgundinpata
(6-8 annosta)

800g naudan paistia
(100g pekonia)

100g hillosipuleita
3 porkkanaa
4 herkkusientä
2 valkosipulinkynttä
1prk (70g) tomaattipyrettä 
3 laakerinlehteä
3dl punaviiniä
3rkl vehnäjauhoja
n.3dl vettä
suolaa
mustapippuria
timjamin oksia


Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen. Leikkaa liha kuutioiksi ja suikaloi pekonit. Pilko herkkusienet ja porkkanat, jätä ne reiluiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista lihapalat muutamassa erässä pannulla, huuhtele pannua jokaisen paiston jälkeen, mutta ota liemi talteen. Laita lihapalat pataan, mausta suolalla ja pippurilla. 

Ruskista pekoni pannulla, lisää sienet, porkkanat, hillosipulit ja valkosipulit. Ripottele päälle jauhot, lisää tomaattipyre sekä hetken päästä punaviini ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa hetken aikaa. 
Kaada pataan lihapalojen päälle, sekoita ja hauduta uunissa kannen alla 175 asteessa, 2-3 tuntiin.

Tarjoile perunoiden kanssa.

Lohkoperunat

1kg perunoita
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
timjamin oksia

Pese perunat huolellisesti. Pilko perunat lohkoiksi, laita uunivuokaan. Lisää mausteet, lopuksi öljy ja kääntele mausteet sekaisin. Paista uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes perunat ovat kypsiä. Perunat voi laittaa myös samaan aikaan padan kanssa uuniin, tietysti viimeisen tunnin ajaksi. Laita perunat ylätasolle, alhaisempaan lämpöön (175 asteeseen), kääntele muutaman kerran. 

Maukas lihapata maistuu näin sadepäivänä!

-HouseWife

1 kommentti: