26. syyskuuta 2013

Juustoiset Sämpylät

Nämä juustoiset sämpylät saivat juustoisen makunsa koskenlaskijasta. Idea näihin sämpylöihin lähti ylijääneestä koskenlaskijasta, ja kannatti kokeilla. Sämpylöistä tuli maukkaita, koskenlaskijan maku tuli hyvin esille ja oregano toi oman hyvän säväyksen. Nämä sämpylät maistuivat jopa ilman lisukkeita. Koskenlaskija- voimakas toimi hyvin ja näistä tuli niin hyviä, että pakko tehdä toistekin. Taidan kokeillakin ensi kerralla jotain toista koskenlaskija makua.

Juustoiset Sämpylät

12-14 kpl


5dl vettä
1ps kuivahiivaa
1rkl siirappia
2tl suolaa
1tl oreganoa
4dl graham täysjyvävehnäjauhoja
n.7dl vehnäjauhoja
1/2dl juoksevaa margariinia

100g koskenlaskija (voimakas)
oreganoa
 merisuolaa

voiteluun: maitoa

Sekoita 42 asteiseen veteen siirappi, suola, oregano ja n. 1dl jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. 
Lisää jauhoja koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi juokseva margariini ja  jauhot hyvin vaivaten.
Anna taikinan kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

Kauli taikinasta iso levy ja murustele koskenlaskijaa kauttaaltaan.
 Rullaa levy pötköksi ja leikkaa pötkö 12-14 osaan. 
Laita sämpylät pellille ja anna kohota liinan alla vielä toiset 30 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla, ripottele päälle hieman oreganoa ja merisuolaa. 
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.



Haudutettu tee (1tl/2dl, 3-5 min). 
(Kun jaksaa nähdä hieman enemmän vaivaa niin haudutetusta teestä 
tulee paljon parempaa kuin pussiteestä, mutta kyllä sitä itsekin monesti tyytyy siihen pussiin, jota liottelee.)


Nyt jaksoin nähdä vaivaa, Unelmien Aika- tee maistuu niin hyvälle. 

Muutenkin tee maistuu hyvälle näin sateisina ja pimeinä syksyiltoina.

-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuli jo kuvista niin lämpöinen ja sämpylöiden suussa sulava olo...lämpöisen herkullista.

    VastaaPoista