14. syyskuuta 2013

Omenainen Toscapiirakka

Päätin kokeilla tällä kertaa perinteisen omenapiirakan sijaan omenaista toscapiirakkaa. Valmistin sen kermaruusun ohjeen mukaan (omena-toscapiirakka), käytin vuokana vain pyöreätä piirakkavuokaa. Vielä oli niin lämmin ja aurinkoinen ilma, että pystyi nauttimaan päiväkahvit ulkona (eikä tarvinnut edes takkia, vaikka onkin syyskuun puoliväli.)

Omenainen Toscapiirakka


2 kananmunaa
1dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhjoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1/2dl sulatettua voita
1/2dl maitoa

4 pientä omenaa

 päälle: 
75g voita
1 1/2dl kermaa
75g mantelilastuja
1dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuiva-aineet. 
Sekoita taikinaan vuorotellen voisula ja maito. Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja lado omenaviipaleet päälle. Paista uunissa 200 asteessa, 10 minuttia. 

Valmista tässä välissä toscapäällinen. Laita kaikki aineet kattilaan 
ja keitä noin 15 minuuttia. Kaada tosca varovasti puoliksi valmiin piirakan päälle ja
 laita piirakka vielä 15 minuutiksi uuniin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Piirakan kanssa sopii hyvin jokin vaniljainen lisuke.


Taustalla mummini ompelema pannumyssy :)

Syksy on ihanaa aikaa ja vielä ihanampaa on viettää näin lämmintä syksyä!

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti