6. syyskuuta 2013

LuumuClafoutis

Clafoutis eli ranskalainen jälkiruokaklassikko, joka valmistetaan perinteisesti kirsikoista. Kirsikoiden sijaan voidaan käyttää myös esimerkiksi luumuja, vadelmia tai omenia. Valmistin clafoutiksen luumuista Leivotaan-lehden(07-09/12) ohjeella. Piiraan voi valmistaa joko isoon vuokaan tai pienempiin annosvuokiin. 


LuumuClafoutis
(n.24cm vuoka)


Piiraasta tuli ihanan pehmyt, mutta melko makea (johtuneen tomusokerista?). 



 6 munanvalkuaista
2 1/2dl tomusokeria
1dl mantelijauhoa
1dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
100g margariinia/voita
7-10 kivetöntä luumua

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet sekaisin ja sulata margariini. 
Kaada munasokerivaahto jauhoseokseen varovasti sekoittaen. Lisää sulatettu voi.
 Kaada taikina vuokaan (24cm) ja painele neljään osaan leikatut luumut taikinaan. 
Paista piirasta 20-25 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen piiraan päälle tomusokeria. 

Tarjoile löysäksi vatkatun kermavaahdon kera. 

Ps. Syksy on ihanaa leivonta-aikaa, on omenaa, puolukkaa, mustikkaa, luumua, porkkanaa...!

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti