Clafoutis eli ranskalainen jälkiruokaklassikko, joka valmistetaan perinteisesti kirsikoista. Kirsikoiden sijaan voidaan käyttää myös esimerkiksi luumuja, vadelmia tai omenia. Valmistin clafoutiksen luumuista Leivotaan-lehden(07-09/12) ohjeella. Piiraan voi valmistaa joko isoon vuokaan tai pienempiin annosvuokiin.
LuumuClafoutis
(n.24cm vuoka)
Piiraasta tuli ihanan pehmyt, mutta melko makea (johtuneen tomusokerista?).
6 munanvalkuaista
2 1/2dl tomusokeria
1dl mantelijauhoa
1dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
100g margariinia/voita
7-10 kivetöntä luumua
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet sekaisin ja sulata margariini.
Kaada munasokerivaahto jauhoseokseen varovasti sekoittaen. Lisää sulatettu voi.
Kaada taikina vuokaan (24cm) ja painele neljään osaan leikatut luumut taikinaan.
Paista piirasta 20-25 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen piiraan päälle tomusokeria.
Tarjoile löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.
Ps. Syksy on ihanaa leivonta-aikaa, on omenaa, puolukkaa, mustikkaa, luumua, porkkanaa...!
-HouseWife
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti