8. syyskuuta 2013

Muhkea Porkkanakakku

Porkkanakakku on niin hyvää, vaikka muistankin lapsuudestani ennakkoluulot kyseistä kakkua kohtaan. En voinut kuvitellakaan porkkanan sopivan makeaan kakkuun, mutta nykyään se on suurta herkkua.


Muhkea Porkkanakakku 


4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl ruokosokeria
230g voita
4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl ruokasoodaa
3dl porkkanasosetta (n.3 isoa porkkanaa)

Kuorrute: 
2 1/2dl tomusokeria
50g voita
100g maustamatonta tuorejuustoa

Kuori, pese, keitä kypsiksi ja soseuta porkkanat. Vaahdota sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää sokeri-munavaahtoon kuiva-aineet siivilän läpi kevyesti sekoittaen. Lisää sulatettu voi ja porkkanasose, sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n.26cm vuoka tai 1,5l kahvikakkuvuoka). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys kakkutikulla. 
Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista. 
(Kakun voi tehdä myös edellisenä päivänä ja jättää kuorrutteen valmistamisen seuraavaan päivään.)

Kuorrutus: Vatkaa tomusokeri ja voi sekaisin sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista noin 5 minuutti tai kunnes kuorrute on vaaleaa ja kuohkeaa. 
Kuorruta kakku joko pursottimella tai paletilla levittäen. 

Jos käytät perinteistä kakkuvuokaa, kuorrutetta saa olla paksukin kerros, koska se on niin hyvää.

Koristele kakku hasselpähkinä- tai mantelirouheella.


-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Oi jamijami, porkkanakakkua!;) näyttääpä todella hyvältä:)Tulee mieleen ajat kun itse siskon kanssa lapsena tehtiin:D Pitäiskö koitella nyt vanhempana uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on kyllä ihanaa, kokeile ihmeessä :)

      Poista