27. heinäkuuta 2013

Focaccia

Tämä herkullinen ja Italiassa tunnettu leipä. Leivän voi maustaa mm. yrteillä, kirsikkatomaateilla, punasipulilla, oliiveilla ja aurinkokuivatullatomaateilla (pekonikuutioitakin on tullut kokeiltua). Kunhan muistaa ripotella päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
Tein perinteisen version eli rosmariinilla.


Focaccia


(Iso leipä)

3 1/2dl vettä
30g hiivaa
1tl suolaa
1rkl hunajaa
n. 7dl puolikarkeita vehnäjauhoja
3/4dl rypsiöljyä

Päälle: oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja hunaja. Vaivaa jauhoja hiljalleen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pirskottele pellin päälle oliiviöljyä. Vaivaa taikinasta pyöreä pallo, jonka jälkeen anna kohota vielä pellin päällä liinan alla. Painele taikinaan kuoppia, ripottele päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinin lehtiä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Pitäisi paistaa focaccia-leipää...en ole koskaan vielä paistanut.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, se on helppo ja yksinkertainen, ja vielä niin hyvää :)

    VastaaPoista