18. heinäkuuta 2015

Suklaiset jättimarengit

Marenki on rapea, suussa sulava, ja erittäin makea leivonnainen. Valkuaista jäi leipoessa, joten päätin tehdä niistä jättimarenkia, jotka saivat lisämakua tummasta suklaasta.


Suklaiset jättimarengit
(12 kpl)

4 kananmunan valkuaista
3dl sokeria
ripaus suolaa

100g tummaa suklaata

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaata pari kertaa marenkia tehdessä, jotta suklaa pysyy juoksevana. Vaahdota valkuaiset ja suola kulhossa kovaksi vaahdoksi. Kun vaahdossa ei näy enää kuplia, lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa sokerin lisäyksen jälkeen vielä niin kauan, että vaahto pysyy paikoillaan vaikka kallistaisit kulhon ylösalaisin. Nostele vaahdosta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pyöräytä jokaiseen marenkiin lusikankärjellä sulatettua suklaata. Kypsennä marenkeja uunin alimmalla tasolla noin 2 tuntia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Marenkien seuraksi sopii erinomaisesti tuoreet marjat tai hedelmät.

-HouseWife

1 kommentti: