Ensimmäiset mustikat on käyty keräämässä ja teki mieli leipoa jotain marjaisaa herkkua. Nämä mustikka cupcaket syntyivät aineksista, jotka ostin siltä varalta, "jos joku päivä keksisi jotain leivottavaa". Mustikkainen muffinssi ja päällä vaniljainen kuorrute on yhtäkuin herkullinen lopputulos, ja ainakin makeannälkä hävisi :)
Mustikka Cupcakes
(12kpl)
3 kananmunaa
2 1/2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria
75g voita tai margariinia
1dl maustamatonta jogurttia
3dl mustikoita
2tl perunajauhoja
2tl perunajauhoja
Kuorrute:
150g tomusokeria
100g vaniljatuorejuustoa
60g voita
Pyörittele mustikat varovasti perunajauhoissa, näin mustikat eivät värjää muffinsseja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sulata margariini. Sekoita vaahtoon kevyesti käännelleen loput ainekset, lisää viimeisenä mustikat. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai muffinivuokapeltiin.
Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Vatkaa tomusokeri ja voi sekaisin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kuorruta kuppikakkujen päälle.
Koristele mustikoilla.
-HouseWife
Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Vatkaa tomusokeri ja voi sekaisin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kuorruta kuppikakkujen päälle.
Koristele mustikoilla.
-HouseWife
Niin, niin maukkaan näköiset ja ihanat kuvat.
VastaaPoista