3. elokuuta 2015

Suklaakakku

Pikkuneiti vietti tänään nimipäiviään ja päätin yllättää hänet leipomalla kakun. Suklaakeksipohja, suklaamoussetäyte ja suklaakuorrute = Suklaakakku! Koristeena kesäkauden herkkuja eli marjoja, kompensoimassa hieman suklaan makeutta. Kyllä kelpasi!

Suklaakakku
(10hlö/20cm vuoka)

8kpl suklaatäytekeksejä (vaniljatäyte/domino)
2rkl voita

Suklaamoussetäyte
6dl vispikermaa
 1/2dl sokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
120g tummaa suklaata
4 liivatelehteä
2rkl appelsiinimehua

100g tummaa suklaata
1/4dl vispikermaa
1rkl voita

Murskaa keksit monitoimikoneessa, sulata voi ja sekoita keskenään. Taputtele seos kakkuvuoan pohjalle ja laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa, 30 senkunttia kerrallaan ja sekoita jokaisessa välissä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa sokeri ja notkistettu tuorejuusto. 
Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula. Kiehauta appelsiinimehu kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos moussen joukkoon käännellen. 
Kaada mousse kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään 2-4 tuntiksi tai yön yli.

Valmista kuorrute. Paloittele suklaat ja laita ainekset kattilaan. 
Sekoita välillä ja anna seoksen sulaa tasaiseksi. Jäähdytä seosta hieman ennen kakun kuorruttamista. Irrota kakkuvuoan reuna varovasti. Kaada kuorrute kakun päälle ja käytä palettia apuna levittäessä.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

ps. Suklaamoussetäyte sopii erinomaisesti myös kakun täytteeksi.


-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Kyllä varmasti pikkuneiti on ilahtunut kakusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilahtui, ja lapsilla kun se iloitseminen pienistä asioista on niin aitoa!

      Poista