9. toukokuuta 2015

Ruusutäytekakku

Äitienpäivän kahvipöydän kruunaa ruusuilla kuorrutettu täytekakku. Täytteenä on kuningatar-mascarponetäyte. Täyte on herkullinen yhdistelmä vadelmaa ja mustikkaa sekä vaniljalla maustettua mascarponevaahtoa. Kuorrutin kakun kahden värisillä kermavaahdoilla, mutta sävy ero jäi melko pieneksi eikä se oikein kuvista välity. Värjäsin kerman vadelmannesteellä, joten sävy jäi hyvin hempeäksi vaaleanpunaiseksi. 



Ruusutäytekakku
(20cm kakkuvuoka)

Tumma kakkupohja
 4 munaa
1 1/2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Kääntele varovasti ne vaahdon joukkoon nuolijalla tai käsin. Kaada kakkuvuokaan (20cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa, 30-35 minuuttia. Kokeile vielä kakkutikulla, että kakku on kypsä.

Kostutus: n. 2dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria

Kuningatar-mascarponetäyte

150g mustikoita
150g vadelmia
1/2dl sokeria

2dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Käytin pakastemarjoja ja vadelmat olivat ulkomaalaisia, joten kiehautin ne vedessä ensin. 
Valutin vadelmista ylimääräiset nesteet pois ja otin puoli desiä vadelmanestettä talteen, kerman värjäämistä varten.

Soseuta mustikat ja vadelmat soseeksi, lisää sokeri.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarponejuusto sekä sokerit joukkoon. 
Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta kerrokset vaniljamaidolla, levitä pohjalle puolet kuningatarsoseesta ja mascarponevaahdosta. Tee toinen kerros samoin. Kostuta vain ylin kerros. 

Kuorrute: 5dl vispikermaa + 3/4dl tomusokeria

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Ota puolet kermavaahdosta erilleen ja värjää se vadelmanesteellä. (Voit värjätä kerman myös punaisella elintarvikkeella niin saat siitä voimakkaamman vaaleanpunaisen sävyn).

Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun ympärille. Laita kermat pursotinpussiin vuorotellen niin saat raidat pursottaessa. Pursota ruusukkeita ruusutyllalla, aloita pursotus keskeltä kiertäen reunoille.



Hyvää Äitienpäivää!

-HouseWife

1 kommentti: