11. toukokuuta 2015

Jauhelihapiirakka

Tämä arkinen ruoka on hieman monivaiheisempi, mutta isosta pellillisestä riittääkin useammaksi päiväksi syötävää. Jauhelihapiirakka on täyttävä ruoka ja sen kanssa sopii hyvin raikas salaatti tarjottavaksi. 



Jauhelihapiirakka
(1 pellillinen)

2pkt isoa lehtitaikinalevyä
700g nauta-sikajauhelihaa
3dl keitettyä  tummaa/vaaleaa riisiä
3 keitettyä kananmunaa
1 paprika
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna

voiteluun: kananmuna

Ota lehtitaikinat hyvissä ajoin sulamaan. Pilko paprika ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Hienonna keitetyt kananmunat haarukalla. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon paprika ja sipulit. Mausta seos, lisää joukkoon kypsiksi keitetyt riisit ja kananmunat. Riko vielä kananmuna joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kauli lehtitaikinat leivinpaperillla uunipellillisen kokoisiksi. Levitä toiselle taikinalle täyte tasaisesti ja aseta toinen taikina sen päälle. Rypytä reunat tiukasti kiinni ja pistele piirakan pintaan haarukalla. Voitele lopuksi piirakka kananmunalla.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoile ketsupin tai tomaatti-chili salaatinkastikkeen kanssa!

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti