2. toukokuuta 2015

Koskenlaskijapizza

Koskenlaskijalta on tullut uusi lusikoitava Ruoka Koskenlaskija, mitä tämän kertainen pizza piti sisällään. Kyseistä pizzaa tuli tehtyä jo toistamiseen, nimittäin se oli todella maukasta. Täytteillä voi tietysti leikitellä oman maun mukaan. 


Koskenlaskijapizza
(2 kpl)

4dl vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
2dl grahamjauhoja
4-5dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä

n. 3dl Ruoka Koskenlaskija- sulatejuustoa 

Pestopizza
1 tomaatti
1/2 punasipuli
1/2 prk vuohenjuustokuutioita
3rkl vihreää pestoa

Salamipizza
1 tomaatti
1/2 punasipuli
1/2 prk salaattijuustokuutioita
n. 100g salamisuikaleita

basilikanlehtiä tai rucolaa


Sekoita 42 asteiseen veteen suola, grahamjauhot ja hiiva. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen, lisää öljy ja loput jauhoista. Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä noin puoli tuntia. Jaa taikina 2 osaan ja kauli soikeat pizzapohjat.


Vedä pohja kuummennetulle pellille ja paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 225 asteessa 
8 minuuttia. Ota pohja uunista ja levitä pohjalle puolet sulatejuustosta ja haluamasi täytteet. 
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Lisää basilikanlehtiä tai rucolaa päälle.
Valmista toinen pizza samoin.


-HouseWife

1 kommentti: