15. syyskuuta 2014

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos syntyy helposti ja vaivatta. Ja se on yksi herkullisimmista syksyn jälkiruoista tai välipaloista, jota tulee tehtyä useasti. Siirryttiin muutama vuosi sitten ostamaan täysjyvätuotteita vaaleiden sijaan eli riisit, pastat jne. Löysin myös kaurahiutaleita täysjyvänä, joten päätin kokeilla niitä tähän ohjeeseen, ei ne ainakaan makua pilanneet, päinvastoin. (Paistoksen voi tehdä myös tavallisista kaurahiutaleista.)


Omena-kaurapaistos

3 isoa omenaa/ 5 pientä omenaa
ripaus kanelia
100g voita 
1dl fariinisokeria
2 1/2 dl täysjyväkaurahiutaleita 

Viipaloi omenat ja asettele ne vuoan pohjalle. Ripottele päälle kanelia. Sulata voi, lisää sokeri ja kaurahiutaleet, sekoita kunnolla. Levitä seos omenoiden päälle ja laita uuniin 225 asteeseen, 15 minuutiksi tai kunnes pinta saa kauniin värin. 


Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
 Ja miksi ei vaikka maustamattoman jogurtin kera aamupalaksi.


-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti