28. syyskuuta 2014

Vauvan neulepipo ja neuletumput

Meille tulee vauva joulukuun alussa ja neuloin vauvallekin neuleasusteet talvea varten. Samalla tyylillä kuin meidän neidille, näitä vaan päästään sovittamaan myöhemmin. Tämän malliselle pipolle en löytänyt ohjetta vauvan koossa, mutta toisen yrityksen jälkeen sattui oikea määrä silmukoita, ja uskoisin näiden nyt olevan sopivat. Neuletumppujen ohje on myös omasta päästä, mut ne sattuivat yhdella kerralla sopiviksi.


Vauvan neulepipo

Sukkapuikot nro 6

2 kerää Novita lankaa
(Vaaleansininen lanka on samaa Novitan "Hile"-lankaa mitä neidin neuleissa käytin)

Luo 40 silmukkaa. Jaa ne neulomalla 10 silmää per/puikko.

Neulo 2o 2n- joustinneuletta 8 kierrosta. Vaihda tässä vaiheessa langan väriä.

Neulo sileää neuletta tästä eteenpäin. Tein yhden raidan paksuudeksi 5 kierrosta ja taas langan vaihto. Aloita kavennukset ruskean raidan viimeisellä kierroksella. Neulo kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä silmää yhteen jokaiselta puikolta. Vaihda sininen lanka ja neulo yksi kierros oikeaa.
Jatka kavennuksia samalla tavalla kuin aiemmin. Neulo vielä yksi kierros oikeaa väliin ja kavenna seuraavat kierrokset loppuun saakka. Päättele langat. Kiinnitä tupsu lankojen avulla.

Vauvan neuletumput

Sukkapuikot nro 6

Piposta jäi hyvin lankaa näihin.

Luo 16 silmukkaa. Jaa ne neulomalla 4 silmää per/puikko.

Neulo 1o 1n- joustinneuletta 7 kierrosta. Vaihda lanka siniseen. Neulo sileää neuletta tästä eteenpäin 7 kierrosta. Aloita kavennukset. Neulo jokaiselta puikolta kaksi ensimmäistä silmää yhteen. Sitten yksi kierros oikeaa ja seuraava kierros taas kavennusta. Toista sama niin kauan kuin puikoilla on enää 3 silmää jäljellä, sitten vain kavennat. Päättele langat.

-HouseWife1 kommentti: