31. elokuuta 2014

Porkkana Cupcakes

Nämä porkkanakuppikakut ovat olleet monien juhlien suosikit ja aina yhtä herkullisia.


Porkkana Cupcakes
(n. 20 kpl)

4 kananmunaa
4dl sokeria
230g sulatettua voita
4dl vehnäjauhoja
3dl porkkanasosetta (3 isoa porkkanaa)
1tl kanelia
1tl leivijauhetta
1tl ruokasoodaa

Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
300g tomusokeria
120g voita
2tl vaniljasokeria

Tee porkkanasose, keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat sileäksi soseeksi. Vatkaa kananmunat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sekoita vaahdon joukkoon kuiva-aineet, sulatettu voi ja porkkanasose. 
Jaa taikina muffinivuokiin, paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Valmista kuorrute. Vatkaa tomusokeria ja voita hieman, lisää tuorejuusto joukkoon ja vatkaa voimakkaasti 
muutaman minuutin ajan. Niin, että seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla.
Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. 
Koristele halutessa manteliruoheella tai hasselpähkinärouheella.

Porkkanakuppikakut voi valmistaa myös edellisenä päivänä,
 mutta kuorruttaminen on parempi tehdä samana päivänä kuin tarjoilu. 


-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti