Runebergin leivokset
Runebergintorttu
Runeberginkakku
Runebergin kääretorttu
4 kananmunaa
1 1/2dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
2-3 tippaa karvasmanteliaromia
n. 3 dl vadelmahilloa
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon, lisää lopuksi karvasmanteliaromi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille, paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Ota toinen leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria, kaada uunista tullut kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten hillo päälle. Kääri kääretorttu rullalle, koristele päällinen sokerikuorrutteella.
-HouseWife
Niin herkullisen näköinen kääretorttu ja ihanat ruusut!
VastaaPoista