31. tammikuuta 2017

Runebergin kääretorttu

Huomenna kääntyy jo helmikuu ja sehän tietää lähestyvää Runebergin päivää. Tänä vuonna runebergintorttu sai jälleen uuden muodon, kääretortun muodossa. Linkeistä löytyy aiempien vuosien Runebergit.

Runebergin leivokset
Runebergintorttu
Runeberginkakku



Runebergin kääretorttu

4 kananmunaa
1 1/2dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 dl  mantelirouhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
2-3 tippaa karvasmanteliaromia

n. 3 dl vadelmahilloa
vaaleanpunaista sokerikuorrutetta


Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon, lisää lopuksi karvasmanteliaromi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille, paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Ota toinen leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria, kaada uunista tullut kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten hillo päälle. Kääri kääretorttu rullalle, koristele päällinen sokerikuorrutteella.



-HouseWife

1 kommentti:

  1. Niin herkullisen näköinen kääretorttu ja ihanat ruusut!

    VastaaPoista