Veljen pojan nimiäisiin leivoin toiveiden mukaan broilerivoileipäkakkua, mikä onkin ollut monien juhlien suosikki. Tämä kakku tuo vaihtelua perinteisiin kinkku- tai lohivoileipäkakkuihin.
Broilerivoileipäkakku
(15-20hlö)
36 palaa/2 pss Täysjyvä- tai grahampaahtoleipää
Kostutus: 3-4dl maitoa
600g broilerin fileesuikaleita (maustamattomia)
suolaa
mustapippuria
currya
200g paprika-chilituorejuustoa
250g turkkilaista jogurttia
1/2prk ananasmurskaa
1 punainen paprika
2 pientä suolakurkkua
1 punasipuli
n. 80-100g salaattijuustoa
Päälle
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g turkkilaista jogurttia
Koristeeksi: rucolaa, suippopaprikaa ja salaattijuustoa
Valmista täyte. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla öljyssä ja mausta.
Pilko paprika, sipuli ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Notkista
tuorejuusto, lisää turkkilainen jogurtti, ja muut täytteet (muserra
salaattijuustoa hieman haarukalla).
Tee yhdeksästä paahtoleivästä neliö, kostuta ja laita 1/3 osa täytettä. Toista sama kolme kertaa.
Kostuta päällimmäinen kerros ja reunat hyvin. Suojaa kakku tiiviisti
kelmulla (laita kakun päälle hieman painoa esimerkiksi leikkuulauta tai
sopivan kokoinen vuoka.) ja annan kakun tiivistyä jääkaapissa pari
tuntia tai yön yli. Valmista päällinen. Notkista tuorejuustot ja lisää
turkkilainen jogurtti. Levitä tasaisesti kakun ympärille. Koristele.
-HouseWife
Oikein herkullisen näköinen ja makuinen!
VastaaPoista