Lohivoileipäkakku
(n. 20 hlö)
2pkt grahampaahtoleipää/
1pkt grahampaahtoleipää + 1pkt täysjyväpaahtoleipää
Täyte:
300g lämminsavulohta
400g yrttituorejuustoa
2prk(400g) ranskankermaa
1 suolakurkku
1/2 kurkku
tilliä
suolaa
mustapippuria
Kostutus: n.3 dl sitruunamehua (laimennettu vedellä)
Kuorrute:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
Koristeeksi:
Rucolaa/herneenversoa, tilliä kurkkua, sitruunaa, kirsikkatomaatteja/tomaattiruusuja
tai kylmäsavulohesta tehtyjä ruusuja
Valmista täyte. Pilko suolakurkku pieniksi kuutioiksi, raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja valuta ylimääräiset vedet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla, silppua tilliä joukkoon (en ole koskaan mitannut sen määrää, mutta noin puoli desiä).
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku. Tällä ohjeella saa kuvissa näkyvät sekä neliönmuotoisen v että sydänvuokaan tehdyn voileipäkakun.
Neliönmuotoiseen voileipäkakkuun tulee 9 paahtoleipää yhteen kerrokseen ja kerroksia 4.
Sydänvuokaan osa paahtoleipiä pitää hieman leikkailla puoliksi ja asetella vuoan mukaan.
Kostuta jokainen kerros hyvin vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä täyte ja aseta seuraavat paahtoleivät, toista näin viimeiseen kerrokseen asti. Kostuta päällimmäinen kerros ja reunat hyvin, laita kelmu tiukasti voileipäkakun ympärille, painele kakkua hieman kasaan.
Laita jääkaappiin useammaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Valmista kuorrute. Vatkaa kerma ja tuorejuusto kevyksi vaahdoksi, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Levitä kuorrute voileipäkakun ympärille, koristele halutessasi pursotuksilla. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja koristeilla.
-HouseWife
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti