31. elokuuta 2014

Lohivoileipäkakku

Tällä reseptillä teen usein lohivoileipäkakut juhliin, hyväksi todettua ohjetta on turha vaihtaa :)




Lohivoileipäkakku
(n. 20 hlö)

2pkt grahampaahtoleipää/
1pkt grahampaahtoleipää + 1pkt täysjyväpaahtoleipää

Täyte:

300g lämminsavulohta
400g yrttituorejuustoa
2prk(400g) ranskankermaa
1 suolakurkku
1/2 kurkku
tilliä
suolaa
mustapippuria

Kostutus: n.3 dl sitruunamehua (laimennettu vedellä)

Kuorrute:

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa 

Koristeeksi: 
Rucolaa/herneenversoa, tilliä kurkkua, sitruunaa, kirsikkatomaatteja/tomaattiruusuja 
tai kylmäsavulohesta tehtyjä ruusuja

Valmista täyte. Pilko suolakurkku pieniksi kuutioiksi, raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja valuta ylimääräiset vedet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla, silppua tilliä joukkoon (en ole koskaan mitannut sen määrää, mutta noin puoli desiä).
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku. Tällä ohjeella saa kuvissa näkyvät sekä neliönmuotoisen v että sydänvuokaan tehdyn voileipäkakun.
Neliönmuotoiseen voileipäkakkuun tulee 9 paahtoleipää yhteen kerrokseen ja kerroksia 4. 
Sydänvuokaan osa paahtoleipiä pitää hieman leikkailla puoliksi ja asetella vuoan mukaan.

Kostuta jokainen kerros hyvin vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä täyte ja aseta seuraavat paahtoleivät, toista näin viimeiseen kerrokseen asti. Kostuta päällimmäinen kerros ja reunat hyvin, laita kelmu tiukasti voileipäkakun ympärille, painele kakkua hieman kasaan.
 Laita jääkaappiin useammaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma ja tuorejuusto kevyksi vaahdoksi, mausta ripauksella  suolaa ja pippuria. Levitä kuorrute voileipäkakun ympärille, koristele halutessasi pursotuksilla. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja koristeilla.



-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti