15. marraskuuta 2013

Pizzaperjantai

Olen lukenut monista lehdistä viime aikoina siitä, kuinka paljon kotitalouksissa heitetään ruokaa roskiin. Suomalaiset heittävät syömäkelpoista ruokaa roskiin 120-160 miljoonaa kiloa vuodessa, siis mitä? Eli henkilöä kohden tämä tekee noin 20-30 kiloa, aika paljon vai mitä? Ja kaikki tämä kuormittaa turhaan luontoa sekä aiheuttaa joka vuosi 125 euron arvoisen loven kukkaroon. 

Viime viikolla vietettiin ensimmäistä valtakunnallista Hävikkiviikkoa, joten päätin myös itse tehdä asian eteen jotain. Vaikka käytänkin esimerksiksi ylijääneen sosekeiton sämpylätaikinaan, perunamuusin perunarieskoihin ja jauhelihakastikkeen pizzan täytteeksi tai piirakkaan, on silti päiviä jolloin joudun heittemään ruokaa roskiin. Tällä kertaa kuitenkin jauhelihakastikkeen "jämästä" valmistui pizza.

Pizza
(2 isoa pyöreää pizzaa)



Pizzapohja

4dl vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl siirappia
1dl juoksevaa margariinia
n. 10 dl jauhoja

Lämmitä vesi 42 asteiseksi, lisää suola ja siirappi. Sekoita joukkoon jauhot ja kuivahiiva, 
lisää jauhoja koko ajan vaivaten. Lisää loppuvaiheessa margariinia ja loput jauhot. 
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kauli tai taputtele jauhojen avulla.

Täyte

Tomaattimurskaa
n.4dl jauhelihakastiketta
2 sipulia
1 suolakurkku
100g kirsikkatomaatteja
1prk ananaspaloja
100g sinihomejuustoa
3dl juustoraastetta

Miten te hyödynnätte rippeet herkuiksi? 

-HouseWife


1 kommentti:

  1. Eilen juuri teinkin perunavellin lopusta perunarieskaa...se on hyvää mm.aamupalalla.

    VastaaPoista