8. marraskuuta 2013

Hampurilaiset

Itse tehtyjä hampurilaisia ei voita mikään (tai ehkä itse tehty pitsa). Niiden täytteitä on helppo muunnella haluamallaan tavalla. Pihvinä voi käyttää lihaa, kalaa, broileria tai kasvista. Valmistin hampurilaissämpylät perinteisellä sämpyläohjeella, käyttämällä täysjyvä grahamjauhoja ja vehnäjauhoja sekä päälle ripottelin seesaminsiemeniä. Leivonta vaiheessa pyörittelyn jälkeen litistin sämpylöistä hieman littanampia, välttäen liian korkeat sämpylät. 

Hampurilaiset




Hampurilaissämpylöitä
Jauhelihapihvejä
Tomaattia
Suolakurkkua
Juustoa (Cheddar/Jotain voimakkaampaa)
Jäävuorisalaattia
Punasipulia
Hampurilaiskastiketta


Hampurilaiskastike

2dl kermaviiliä
1,5dl majoneesia
1rkl ketsuppia
1/2dl suikaloitua paprikaa (etikkaliemessä)
2tl sinappista kurkkusalaattia
1 pieni sipuli
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria

Hienonna sipuli ja paprikat pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maistua jääkaapissa.

Nämä hampparit maistuivat hyvin uunissa paistettujen lohkoperunoiden ja tietty cokiksen kera :)


Hyvää Viikonloppua!

-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Jami, jami...Pistää varmaan suun makiaks:P

    VastaaPoista
  2. Ei ole itse tehdylle voittanutta...näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista