Suklaa-Appelsiinikakku
(20hlö)
Tumma sokerikakkupohja (26cm vuoka)
Kostutus: 2- 2,5dl appelsiinimehua
Täyte
2 liivatelehteä
3dl kuohu-/vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata (fazer)
100g fazerina suklaata
2rkl vahvaa kahvia
Kermapursotus : 4-5 dl vispikermaa + 1/2dl tomusokeria
Koristeeksi: suklaata ja sokerimassasta tehtyjä kukkia
Valmista tumma sokerikakkupohja. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi, lisää sokerit.
Sulata suklaat ja keitä vahvaa kahvia. Sekoita kuohkean kerman joukkoon sulatetut suklaat. Liota kuuman kahvin joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää täytteen joukkoon.
Kokoa kakku irtopohjavuoan reunojen sisälle.
Kostuta ensimmäinen kerros hyvin appelsiinimehulla.
Levitä puolet täytteestä ja tee toinen kerros samalla tavalla. Kostuta päällimmäistä kerrosta hieman
ja laita kakku maustumaan sekä jähmettymään jääkaappiin 2-3 tunniksi.
Irrota vuoanreuna kakusta varovasti veistä/palettia apuna käyttäen. Levitä kakun päälle kevyt kerros kermaa. Tee kakun päälle sulatetusta suklaasta ristikkokoristus.
Pursota kermavaahdolla kakun reunat ja koristele kukilla ja lehdillä.
-HouseWife
Todella ihanan näköinen kakku, ystävä on varmaan ollut ilahtunut.
VastaaPoista