20. tammikuuta 2014

Sämpylät juustosydämellä

Nämä juustoiset sämpylät pitävät sisällään Aura-sinihomejuustoa, mutta juustoksi sopivat myös perinteinen kermajuusto tai voimakkaampi juusto. Maitorahka antaa taikinalle makua ja sämpylöistä tulee meheviä. Käytin jauhoina 3-viljan sämpyläjauhoseosta (vehnä, kaura & ruis), mikä antoi sämpylöille lisä makua.

Sämpylät juustosydämellä
(18kpl)


1prk maitorahkaa
3dl vettä
50g hiivaa
1 1/2tl suolaa
2rkl sokeria
10-11dl  3-viljan sämpyläseos (Pirkka)
2tl provencalen yrttiseosta
1dl juoksevaa oivariinia

100g Aura-sinihomejuusto 

Sekoita rahka ja lämmitetty vesi. Liota joukkoon hiiva ja lisää suola, sokeri sekä yrttimauste.
Alusta taikinaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa oivariini. Kohota liinan alla noin puoli tuntia. 
Jaa taikina 18osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Taputtele sämpylät soikioiksi, murustele juustoa keskelle ja
taita soikiot taskun muotoon. Nipistä reunat kiinni. Kohota liinan alla vielä toiset puoli tuntia ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Nämä sämpylät maistuvat parhaiten uunituoreina.

-HouseWife

2 kommenttia:

  1. Just näin talvella pakkaskelillä tekiski mieli oikein tuoretta & uunilämpöstä sämpylää voinokareen kera:P Ja vielä juustoset...Näyttää hirmu hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, ja mikäs sen vielä ihanempaa kuin lämpimän teekupposen kera :)

      Poista