3. syyskuuta 2013

UuniKasvikset

UuniKasvikset



3 porkkanaa
6-7 pientä perunaa
n. 1/2 parsakaali
3 pientä sipulia
(1/2 kesäkurpitsa)
1 valkosipulinkynsi

n.3rkl oliiviöljyä
2tl provencen yrttiseosta
ripaus paprikamaustetta
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Kuori ja huuhtele porkkanat, pese perunat hyvin. 
Leikkaa porkkanat siivuiksi ja perunat neljään osaan.
Leikkaa parsakaalista isoja kukintoja ja pilko sipulit isoiksi lohkoiksi.
Pilko valkosipuli pieneksi. Laita kaikki muut kasvikset
uunivuokaan paitsi parsakaalit ja sekoita mausteet joukkoon.
Paista uunissa 225 asteessa, noin 30 minuuttia. 
Lisää parsakaalit ja laita uunin vielä 5-10 minuutiksi tai 
kunnes kasvikset ovat kypsiä.



Tänään uunikasviksia syötiin itse tehdyn tomaatti-kurkkusalaatin
ja feta/salaattijuuston kera (fetaa voisin syödä kyllästymiseen asti).

Uunikasvikset toimii hyvin myös esimekiksi broileripihvien tai kalan kanssa.



Joka kesän jälkeen yritän aloittaa terveellisemmän elämän, syödä enemmän 
hedelmiä ja marjoja (kasviksia sentään syön riittävästi) ja välttää herkkuja (leivonnaisia ei lasketa).
Usein se kuitenkin lipsuu aina mitä lähemmäs joulua pääsee. 
No, sitten onkin uusi vuosi ja voi aloittaa alusta :)


-HouseWife

1 kommentti:

  1. Pitääkin viikonloppuna laittaa Uunikasviksia ja tehdä tomaatti-kurkkusalattia fetan kanssa niin herkullisen näköistä on.

    VastaaPoista