8. syyskuuta 2015

Mustaherukka-suklaakakku

Tytön 3- vuotissyntymäpäivien juhlakakkuna toimi Mustaherukka-suklaakakku. Tummaa kakkupohjaa, moussetäytettä ja päälle sokerimassakuorrute koristeineen. Päätin hieman poiketa tavallisesta mansikka- tai vadelmamoussesta herukkaiseen makuun, mutta tämä yllättikin positiivisesti. Mustaherukkamousse kompensoi suklaan makeutta ja toimi suklaan kanssa todella hyvin (mikäpä ei suklaan kanssa sopisi). Mustaherukkamoussesta tuli myös kauniin violetin sävyinen. Koristeet tein sokerimassasta, sain massasta marmorimaisen sekoittamalla kevyesti turkoosia ja vaaleanpunaista sävyä.


Mustaherukka-suklaakakku
(n. 25hlö)

2x tumma kakkupohja
(vuoat 16cm ja 20cm)

Kostutus: n.3dl marjamehua

Suklaamousse
100g tummaasuklaata 
100g maitosuklaata
4dl kuohukermaa
2rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
100 maustamatonta tuorejuustoa

Mustaherukkamousse
4dl mustaherukoita
1dl vettä
100g maustamatonta tuorejuusto
2dl kuohukermaa
3rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
3rkl marjamehua
2kpl liivatelehtiä

Valmista kakkupohjat (tein kerralla 8 munan taikinan, jonka jaoin vuokiin). 

Suklaamousse. Sulata suklaat mikrossa (30s kerralla ja sekoitus) tai vesihauteessa. Vatkaa kerma  ja sokerit vaahdoksi Notkista tuorejuustoa ja vatkaa kerman joukkoon. Lisää sulaneet, hieman jäähtyneet suklaat moussen joukkoon ja laita jääkaappiin toisen moussen valmistuksen ajaksi.

Mustaherukkamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Laita mustaherukat ja vesi kattilaan, kiehauta niin, että herukat pehmentyvät hieman. valuta herukat siivilän läpi hyvin. Anna herukoiden jäähtyä. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja vatkaa joukkoon. Lisää valutetut herukat joukkoon. Kiehauta marjamehu kattilassa ja lisää puristetut liivatelehdet joukkoon, kaada seos mousseen ja sekoita hyvin. 

Leikkaa kakkupohjat 3 osaan. Tee molemmat kerrokset omiin vuokiin (pelkkiä vuoan reunoja käyttäen) ennen kakun kokoamista. Tee molemmat vuoat samoin, molempiin vuokiin laitoin yhden kerroksen suklaamoussea ja yhden mustaherukkamoussea. Kostuta kakkupohjaa, laita suklaamoussea, kostuta toinen kerros ja laita mustaherukkamoussea, kostuta vielä päällimmäistä kerrosta. Jätä suklaamoussea noin 2dl sivuun niin voit ympäröidä kakut sillä ennen sokerimassan laittamista (jos kuorrutat sokerimassalla). Laita kakut jääkaappiin jähmettymään ennen kokoamista, 2-3 tuntiin tai yön yli. 

ps.Alimman kerroksen tein jo suoraan tarjoilulautaselle, välttäen turhia nosteluja. Pienemmän kakun tein leikkuulaudan päälle.

Irrotta vuoan reunat kakuista veitsen/paletin avulla. Levitä kakkujen ympärille ohut kerros suklaamoussea. Kauli sokerimassa alimpaan kerrokseen ja asettele päälle. Tee samoin toiselle kerrokselle ja nosta kakku alimman kerroksen keskelle (levitin lusikallisen suklaamoussea vielä siihen kohti mihin toisen kerroksen laitoin, näin se ainakin pysyin hyvin.) 


-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti