9. kesäkuuta 2015

Raparperi-mansikkakiisseli

Kesäinen kiisseli syntyy raparpereista ja mansikoista. Kiisseli ei sen suuremmin kehuja tarvitse, koska sen tietää jo miten maistuvasta jälkiruoasta on kyse.


Raparperi-mansikkakiisseli
(6 annosta)

6dl raparperia
3dl mansikoita (viime vuoden mansikoita pakkasesta)
1l vettä
1dl sokeria

1dl vettä
3rkl perunajauhoja

Pilko raparperit paloiksi ja mansikat puoliksi. Laita raparperit, mansikat, vesi ja sokeri kattilaan.
Anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot veteen ja valuta seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä. Ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. 

Kiisseli on maukasta itsessään, mutta voi tarjoilla myös kerma- tai vaniljavaahdon kera. 

-HouseWife


1 kommentti: