5. kesäkuuta 2015

Kasvis-Couscoussalaatti

Kesäisin helteellä maistuu kevyet eväät ja nopeasti valmistuvat ruoat. Vielä ei ole päässyt nauttimaan helteestä, ainakaan täällä, mutta silti valmistin herkullista kasvis-couscoussalaattia. Couscoussalaatti on itsessään hyvin ruokaisa ja se sopii sellaisenaan illanistujaisiin, mutta se sopii myös erinomaisesti lisukkeeksi broilerille. Couscous maistuu myös perheen pienimmillekin, koska sen koostumus on niin pehmeää ja maku on mieto. 



Kasvis-Couscoussalaatti

6dl vettä
6dl couscousia
2rkl oliiviöljyä
1 1/2tl suolaa

1/2 ruukkua jäävuorisalaattia
2-3 tomaattia
1 suippopaprika
1 kevätsipulin varsi
1/2 kurkku
1prk salaattijuustoa (tavallista tai mausteöljyssä)
1/2 parsakaali
ripaus suolaa
mustapippuria

Valmista couscous. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää couscous ja anna sen turvota n. 5 minuuttia. 

Pilko salaatti pienemmäksi. Pilko tomaatit, kurkku ja paprika paloiksi/kuutioiksi. Silppua kevätsipuli. Leikkaa parsakaalista pieniä kukintoja ja keitä ne kiehuvassa suolatussa vedessä noin 5 minuutin ajan. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, irrottele couscousi toisistaan ja mausta salaattia hieman mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Jos käytät maustettua salaattijuustoa, kaada mausteöljy salaatin joukkoon antamaan lisämakua.

Tarjoile salaatti sellaisenaan illanistujaisissa tai 
broilerin ja tsatsikin kera!


-HouseWife

1 kommentti: