9. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka

Tämän mehevän ja herkullisen raparperipiirakan alkuperäinen ohje löytyi Kotiliesi-lehdestä. Täytettä muokkasin niin, että korvasin toisen maitorahkan vaniljarahkalla ja näin jätin myös vaniljasokerin pois. Tästä piirakka ohjeesta saa myös maukkaan vaihtamalla raparperit marjoihin (mustikat, puolukat, herukat) tai omenanpaloihin. Omenaversioon sopisi toiseksi maitorahkaksi omena-kanelirahka ja marjaisaan piirakkaan esimerkiksi sitruunarahka. Vaikka tässä piirakassa oli monta eri taikinaa ja kerrosta, siitä huolimatta valmistus oli nopea.



Raparperipiirakka
n. 20 palaa

Muruseos:
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
250g voisulaa

Pohjataikina:
2/3 osaa muruseosta
2dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperia
1 prk maitorahka
1prk vaniljarahka
2dl sokeria
2 kananmunaa

Sekoita muruseoksen kuiva-aineet keskenään ja lisää lopuksi voisula joukkoon. Ota taikinasta 2/3 osaa eri kulhoon ja jätä loppuosa päälle ripoteltavaksi. 

Lisää pohjataikinaan muna ja piimä, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (käytin suorakaiteen muotoista uunivuokaa). Ripottele taikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita rahkat, sokeri ja munat keskenään. Levitä täyte raparperien päälle. Ripottele lopuksi muruseosta päälle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. 


Tarjoile vaniljavaahdon tai -kastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

-HouseWife

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti