11. maaliskuuta 2015

Aleksanterit

Perinteiset Aleksanterinleivokset ovat vaaleanpunaisella kuorrutteella, mutta halusin tehdä näitä leivoksia poikamme ristiäisiin, joten tein kuorrutteesta vaaleansinistä. Aleksanterinleivokset ovat melkoinen makeapommi, mutta niin hyvän makuinen leivos. Täytteeksi laitoin omenamarmeladia, mutta vadelmamarmeladi sopii myös tosi hyvin. Ohje on Ullan Unelmakakut kirjasta, muokkasin vain kuorrutteen ohjetta.


Aleksanterit
(n. 36 kpl)

500g voita
2 1/2dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
10dl vehnäjauhoja

Täyte: 
300g omenamarmeladia/vadelmamarmeladia

Kuorrutus:
300g tomusokeria
n. 1/2dl sitruunamehua
tippa vaaleansinistä/turkoosia pastaväriä (sky blue nimeltään)
50g tummaa suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon, Sekoita lopuksi joukkoon jauhot ja vaniljasokeri. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahdelle uunipellille tasaiseksi pohjaksi.
Pistele pohjat haarukalla. Paista molempia pohjia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Varo pohja palaa herkästi. 

Levitä toisen jäähtyneen pohjan päälle omenamarmeladi. Siirrä toinen pohja varovasti sen päälle liu'uttamalla se uunipelliltä. Levy halkeaa helposti, koska pohja on ohut.

Sulata suklaa mikrossa kupissa, 30 sekunttia kerralla ja välillä sekoittaen. Varo ettei suklaa pala. Laita sulatettu suklaa pursotinpussiin ja leikkaa pussiin pieni pursotusreikä.

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Pastaväriä riittää pieni teelusikallisen pään kokoinen tippa. Kuorrute ei saa olla liian paksua, mutta ei liian löysääkään. Levitä kuorrutus pohjan päälle tasaisesti. Pursota suklaalla ohuita viivoja 5 cm:n välein koko pellille. Vedä hammastikulla ristikkäisiä poikkiviivoja, niin että syntyy kaunis kuvio. 

Anna kuorrutuksen jähmettyä kylmässä muutaman tunnin ajan ennnen leivosten leikkaamista.

-HouseWife


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti